11:50

19.01.2020

11:50

19.01.2020

N1

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal otkrio je zbog čega mu flašice stoje u tačno određenom redu i zašto nikada nije slomio nijedan reket.

Španac je prvi nosilac na predstojećem Australijan Openu, na kome će pokušati da osvoji 20. Gren slem titulu. Zato su ga novinari na početku upitali koja je njegova tajna uspeha.

"Nema tajne. Reč je o strasti, o ljubavi prema igri o pozitivnom razmišljanju u teškim momentima", rekao je Nadal.

"Istina je da sam prošao kroz teške situacije u karijeri. Ali uspeo sam da ih prevaziđem. Mnogi su rekli da sa mojim stilom igre neću dugo biti tu, ali evo me. Srećan sam zbog toga. Iako je i za mene iznenađujuće."

Govorio je Španac i zašto flašice tokom meča moraju da budu tačno raspoređene.

"Ako ne bih nameštao bočice, to bi značilo da u pauzama mogu da mislim o nečemu drugom, a ne o igri. Ovako, složim ih svaki put isto, tako da mogu da se skoncentrišem isključivo na igru i ono što mi predstoji", objasnio je Nadal, koji je dodao da nikada u karijeri nije slomio nijedan reket.

"Nisam slomio nijedan. Porodica mi nije dozvoljavala da lomim rekete. A za mene lomljenje reketa bi značilo da nemam kontrolu nad svojim emocijama".

Prvi teniser sveta je sezonu započeo na ATP kupu, gde je sa Španijom stigao do finala u kojem je izgubio od Srbije.

"Fizički se osećam dobro, iako sam odigrao mnogo mečeva. Trenirao sam nekoliko dana u Mleburnu. Nadam se da ću biti spreman za prvi meč".

Španac će na startu Australijan Opena igrati protiv Uga Deljijena iz Bolivije.