21:35

25.12.2017

21:35

25.12.2017

Milica Živić, RTK2

U Domu kulture u Gračanici odigrana je dečija predstava "Dve novogodišnje jelke" po tekstu i režiji Radmile Knežević, a u izvođenju glumaca Narodnog pozorišta Priština. Mališani su bili oduševljeni predstavom, a najviše ih je obradovao Deda Mraz.

U predstavi se stara i mlada novogodišnja jelka, Baba Jela i Jelena Jeca, bore oko toga koja će narednih godinu dana biti na postolju. Pažnju mališana držala je i snežna pahuljica koja im je pomogla da reše sukob održavanjem takmičenja u pevanju.

"Najviše mi se dopala Jelena Jeca, zato što je svetlucava"

"Mnogo mi se dopala predstava, radujem se Novoj godini"

"Meni se najviše dopao Deda Mraz”, kažu mališani.

Kako bi glumci deci još više približili čaroliju novogodišnjih praznika na kraju predstave pojavio se Deda Mraz koji je mališanima darivao najvrednije poklone - zdravlje, osmeh i ljubav.

"Deda Mraz i simbolizuje ljubav, sreću i zdravlje i kako je rečeno u predstavi to su tri najvažnija poklona. Deca su baš bila zadovoljna predstavom i samom pojavom Deda Mraza i primetio sam da su baš uživali”, kaže Strahinja Bičanin, glumac.

U ovoj savremenoj dečjoj drami koja govori o univerzalnim životnim vrednostima igraju Jasmina Stojiljković, Jelena Orlović, Milica Mandić i Strahinja Bićanin. Nakon Gračanice, ovu predstavu će narednih dana moći da pogledaju i mališani u Leposaviću i Zvečanu.

"Deca su to ovde jako lepo razumela. Dopada mi se što je sve bilo interaktivno. Moja novogodišnja želja je ispunjena jer ne postoji ništa lepše od izmamljenog osmeha kod dece. Ipak to je najzahtevnija publika jer su deca iskrena i ne znaju da lažu. Ovo je drugi blok predstave, prvi je bio u Šilovu, Štrpcu i još nekim selima. A turneju nastavljamo sutra u Leposaviću i Zvečanu”, kaže Jelena Orlović, glumica.

Predstava je nagrađena velikim aplauzom, a mališani su iskoristili priliku da se fotografišu sa starom  i novom jelkom, pahuljicom i naravno Deda Mrazom.