16:13

27.12.2017

16:13

27.12.2017

Jelena Đorđević, RTK2

U prostorijama Muzičke škole ‚"Stevan Mokranjac" u Lapljem Selu održan je tredicionalni novogodišnji koncert. Prisutni su uživali u zvucima harmonike, klavira i ostalih instrumenata, ali i vokalnim kompozicijama.

U susret Novogodišnjim i Božićnim praznicima nastavnici i učenici muzičke škole "Stevan Mokranjac" organizovali su svečani koncert, koji je još jednom potvrdio da u našem kraju ima mnogo talentovanih muzičara.

"Prvi sam razred srednje Muzičke škole, sviram klavir, interesuje me klasika, ali i pevanje, naravno i sve što je vezano za muziku. Zadovoljna sam, koncert je protekao kako treba, bez ikakvih problema, a to je najbitnije", istakla je Kristina Lekić.

"Bilo je fantastično, koncert je stvarno lepo prošao, svi drugari su se divno spremili i bilo mi je jako lepo", kaže Miloš Đekić, koji je sa svojim drugovima izveo kompoziciju "Pećka kandila".

Svoj debitantski nastup imale su i učenice prvog razreda osnovne Muzičke škole Helena Dimitrijević i Ema Karadolami.

"Pevali smo ‚"Ovo je Srbija" i ‚"Zvončiće" i bilo je prelepo", ističe Helena.

"Ovo je prvi put da učestvujem na koncertu, stvarno je super", radosno je uzviknula Ema.

Nastavnici Muzičke škole se ponose svojim đacima, kažu da je ovaj koncert kruna celogodišnjeg rada.

"Spremili smo puno klavirskih kompozicija, kompozicija na harmonici, vokalno- instrumentalne i kamerni hor naše škole. Učenici su već navikli na veliko zalaganje kako bi došli do željenih rezultata koje predstavljaju publici", napominje nastavnica Jelena Danić Antić, koja je i šef odseka za klavir.

"Naši su učenici inače vredni i radni, između ostalog, spremaju se za mnoga takmičenja, tako da bi ovo njima trebalo da bude rutina. Od početka godine oni se spremaju za javne nastupe, takmičenja, javne časove, tako da su to redovne aktivnosti. Po odzivu roditelja, ali i onih čija deca ne pohađaju muzičku školu, vidi se da ima interesovanja za ovo, ali pre svega korisno je baviti se muzikom, uvek pričamo o tome da treba opredeliti decu da sviraju neki instrument, jer je zdravo, a kamoli što je to jedna kreativna aktivnost", ističe nastavik Andrija Jović, šef teoretskog odseka.

Radom svojih učenika i nastavnika zadovoljan je i direktor Muzičke škole "Stevan Mokranjac" koji je đacima poželeo da ne odustaju od svojih ciljeva.

"Mi se trudimo da oni više rade, da im stvorimo uslove za rad, da imaju solidne prostorije, nove instrumente, a pre svega dobre nastavnike. Zato je jako bitno da imamo vredne učenike", kaže direktor Novica Arsić.

Novogodišnji koncert Muzičke škole "Stevan Mokranjac" iz Lapljeg Sela bio je najlepša čestitka povodom predstojećih praznika.