09:52

28.12.2017

09:52

28.12.2017

Bojan Tomić, RTK2

U bazi Kfora u kampu Filmski grad u Prištini održan je multietnički novogodišnji koncert. Muzičke škole Prenk Jakova i Stevan Hristić ovaj koncert posvetile su Kforu. Đaci ovih škola pripremili su bogat muzički program, a njihovi nastavnici, roditelji kao i veliki broj pripadnika Kfora mogli su da uživaju u različitim delima mladih umetnika.

Komandat Kfora general major Salvatore Kuoći je rekao da ovaj koncert dokazuje da muzika ne poznaje granice i da samo kroz uzajamnu posvećenost i saradnju možemo izgraditi svetliju budućnost za sve nas.

„Veliko mi je zadovoljstvo da budem domaćin ovogodišnjeg prazničnog koncerta, koji je simbol zahvalnosti muzičkih škola Prenk Jakova i Stevan Hristić prema međunarodnoj porodici Kfora i zaista mi je drago da se ovako veliki broj dece, zajedno sa njihovim roditeljima i nastavnicima, okupio večeras ovde. Prvo bih želeo da se zahvalim deci koja će nas večeras zabavljati svojom pesmom i izvođenjima na različitim muzičkim instrumentima. Znam da je uloženo mnogo nedelja vežbanja i proba kako bi ovaj koncert bio uspešan, i zato bih se zahvalio našim mladim umetnicima i njihovim nastavnicima“, istakao je Kuoći.

Učenici muzičke škole "Stevan Hristić"  rado su se odazvali pozivu KFOR-a da budu deo novogodišnjeg koncerta. Direktor ove škole Ivan Jovanović bio je zadovoljan koncertom koji su đaci njegove škole izveli.

"Ovo je prvi put da učestvujemo zajedno sa učenicima prištinske škole i nama je velika čast i zadovoljstvo zbog toga, i nadam se da ćemo nastaviti ovakvo druženje. Kao i uvek poruka bi bila da muzika spaja i da muzika ne poznaje granice", rekao je Ivan Jovanović direktor muzičke škole.

Bilo je ovo prelepo muziko veče u kome su svi uživali. Organizatori i domaćini baza KFORA i radio KFOR smatraju da treba češće organizovati ovakva druženja. Koncert je nagrađen velikim aplauzom a na kraju je komandat Kfora Salvatore Kuoći deci je poklonio novogodišnje paketiće.