17:45

31.05.2019

17:45

31.05.2019

Maja Denić. RTK2

U okviru manifestacije "Rastimo uz ples", više od 350 mališana Predškolske ustanove ‘’Danica Jaramaz’’ plesalo je na platou Tehničke škole u Severnoj Mitrovici.

Obeležavanju sutrašnjeg Međunarodnog dana dece priključili su se i mališani iz  Severne Mitrovice.

"Niko ne može da deci uskrati pravo na sreću i odrastanje, ipak mnogi to sebi daju za pravo", istakla je direktorica Predškolske ustanove "Danica Jaramaz".

"Mi smo tu da vas štitimo, da vas učimo pravim vrednostima, da postanete dobri i uspešni ljudi. Ovih dana ste pokazali da ste najhrabrija deca na čitavoj planeti, poslali ste jasnu poruku čitavom svetu, da uz zvuke sirene, uz zagrljaje,  širite ljubav, širite radost, a to se ničim ne kupuje. Srećna sam što vas vidim u ovolikom broju, a verujem da će nas sledeće godine biti još više", rekla je Gorica Marinković, direktor predškolske ustanove "Danica Jaramaz".

Mališani su svojim plesom jasno poručili da imaju pravo na bezbrižno detinjstvo.

"Lepo nam je ovde, srećna sam što sam učestvovala na ovoj manifestaciji".

"U vrtiću se lepo družimo, danas je bilo prelepo ovde, pokazali smo šta smo naučili’", naglasili su mališani.

Vaspitači su prethodnih meseci marljivo pripremali koreografiju.

"Ranijih godina imali smo uvek završne priredbe koje je svaka grupa pojedinačno spremala , šest godina se oraganizuje ova manifestacija i mislim da ceo grad učestvuje u dečijem nastupu. Deca se raduju, tu su tate, mame mislim da je ovo baš lepa manifestacija. Ustanova funkcioniše u odličnim uslovima, imamo svoju zgradu, imamo četiri grupe na četvorosatnom program, lepo nam je", istakla je vaspitačica Ljiljana Kalaba.

Roditelji su  aplauzom nagrađivali  plesne tačke mališana.

"Manifestacija je prelepa, ovo je nešto su su vaspitačice lepo organizovale , jer decu su fenomenalna. S obzirom na situaciju koja je  bila predhodnih dana ovde, ova manifestavija  je navukla osmeh svima nama", rekao je jedan od roditelja.

Po završetku programa deci su uručene diplome, a mališani iz ostalih mesta na Kosovu imaće priliku da 1.juna, na Međunarodni dan dece, u okviru  manifestacije "Rastimo uz ples" pokažu svoje plesno umeće.