15:26

15.06.2019

15:26

15.06.2019

Tanjug

Ovogodišnji „Egzit” će, prema očekivanjima organizatora, nadmašiti sva prethodna izdanja u dve decenije svog postojanja, posebno u pogledu broja posetilaca iz zemalja bivše Jugoslavije, koji su se upravo na festivalu u Novom Sadu prvi put masovno okupili posle sukoba devedesetih godina prošlog veka.

„U vreme kada su učestali pokušaji da se diskredituje svaka društvena aktivnost na polju saradnje i uspostavljanja normalnog suživota u regionu, mladi sa svih strana odgovaraju u svom stilu - konkretnim akcijama, te je tako Egzitov si star doveo čak 40.000 ljudi krajem maja u Umag, a u julu na novosadski festival doći će rekordnih 5.000 gostiju iz Hrvatske”, navode organizatori.

Oni će se naći, kako u publici tako i na nekim od 40 bina i zona širom festivala, koji je i dosad ugostio umetnike kao što su Josipa Lisac, Hladno pivo, Darko Rundek, Pips, čips & videoklips, Damir Urban, Masimo, Lolobriđida i stotine drugih.

Ove godine, kako navode organizatori, nije ništa drugačije, pa su tu ponovo izvođači iz Hrvatske koji će nastupiti pred publikom iz preko 90 zemalja sveta na Petrovaradinskoj tvrđavi, preneo je Tanjug.