14:20

11.07.2019

14:20

11.07.2019

Mirjana Radovanović, RTK1

Završeno je 19. po redu izdanje EXIT festivala. EXIT je dostigao svoj istorijski maksimum, zahvaljujući oborenom rekordu posete za pojedinačno veče već prve noći, sa 56.000 posetilaca od ukupno 200.000 koji su se rasporedili na 40 bina i zona od 4. jula uveče do 8. jula ujutro!

Provod na tvrđavi obeležio je koncert jednog od najvećih svetskih bendova The Cure, veliki povratak rokenrola uz američku senzaciju Greta Van Fleet, vodeći svetski hitmejkeri The Chainmokers, ali i energetski maksimum na mts Dance Areni u zajedničkom nastupu Carla Coxa i Maceo Plexa, kao i zatvaranje EXIT festivala uz Amelie Lens koja je na samom kraju pustila pesmu grupe The Prodigy, “Firestarter”, u čast preminulog pevača grupe Keitha Flinta.

Ovaj EXIT učinili su nezaboravnim i zvezde svetskog ranga, među kojima su Jeff Mills, Chase & Status, Desiigner, Lost Frequencies, Solomun,Tom Walker, IAMDDB, Skepta, Paul Kalkbrenner, Dimitri Vegas & Like Mike, i mnogi drugi!

EXIT nije samo muzički festival, što je potvrđeno putem brojnih društvenih kampanja i akcija, pa su se video porukama publici obratili Joko Ono i Novak Đoković, a uživo na otvaranju festivala i društveni aktivisti iz severnoameričkog plemena Standing Rock. 

Sa Exita je krenula i humanitarna akcija “Izgradimo vrtiće zajedno” koju su zajedno pokrenuli Fondacija Novak Đoković i EXIT fondacija, uz podršku Radio televizije Srbije. 

„Ostanimo čisti“, velika nacionalna kampanja, koja je podigla Srbiju na noge neposredno pred festival, bila je intezivno promovisana na EXIT festivalu apelujući na posetioce da izaberu čist život bez narkotika.

U organizaciji Exit Fondacije je i Sea Dance festival koji će se ove godine održati u Bujaricama, u Crnoj Gori od od 30. avgusta do 1. Septembra.