12:18

01.08.2019

12:18

01.08.2019

Mirjana Radovanović, RTK

U srcu Parka Grmije, poznatog kao pluća Prištine, održava se druga edicija festivala “Sunny HIll” od 2. do 4. Avgusta, na kojem će nastupati američka pop umetnica Majli Sajrus, škotski Dj Kelvin Harris, američko-albanski reper Gaši kao i lokalni kosovski umetnici.  

Na otvaranju festivala, 2, avgusta će nastupati DJ Kelvin Harris, a Majli Sajrus će zatvoriti ovaj festival 4. avgusta. 

Osnivač festivala je Dukađin Lipa, otac pop umetnice Dua Lipe sa Kosova, koja je prošle godine nastupala na ovoj manifestaciji. Na prvom izdanju 2018. godine zajedno sa Duom su nastupali holandski DJ Martin Garrix i američko-albanskim umetnik Action Bronson. 

“Kosovo je uvek predstavljeno i povezano sa nekom problematičnom temom, kao što je rat, korupcija i druge negativnosti. Naš cilj je da ovim festivalom mladima na Kosovu dovedemo svetske muzičke trendove i umetnike a da svetu pokažemo da Kosovo ima generaciju koje je lepa, hiperaktivna, kojima treba provod, koji imaju proevropski pogled na svet i znaju da se zabave”, dodaje Dukađini.

“Sunni Hill” festival je postao najveći muzički događaj na Kosovu, ugostivši oko 50.000 ljudi tokom tri noći festivala u parku Grmia, prošle godine. Ovaj događaj se organizuje u humanitarne svrhe, fokusiran na smanjenju siromaštva i nepravde na Kosovu.