08:53

27.08.2019

08:53

27.08.2019

Aleksandra Nićić, RTK2

U Gračanici je održan Summer sky festival, u okviru kog su nastupili DJ-evi, a održane su i letnje igre.

Nekoliko mladića sa centralnog Kosova došlo je na ideju da po prvi put organizuje Summer sky festival na bazenu u Gračanici. Podrška je stigla iz Omladisnkog saveta Gračanica, organizovanjem letnjih igara.

“Nisam se nadao ovakvom odazivu, omladina se raduje, baš jedna lepa energija ovih dana u Gračanici baš zbog sky festa”, kaže Nemanja Milić.

“Bilo je raznih igara, trke čamcima, pravi festivalski dan i prava festivalska euforija”, rekao je Dušan Borisavljević iz Omladinskog saveta.

“Pored neformalne edukacije koju pružamo mladima i koja im pomaže da se lakše zaposle, mi smo želeli da ovim festivalom pomognemo mladima i da se zabave, da nekako utroše slobodno vreme na jedan kvalitetan način”, kaže Petar Đorđević iz Omladinskog saveta.

Zainteresovanih za učešće na letnjim igrama nije manjkalo.

“Sedela sam na ovom flamingu, dobacivala sam se loptom, plivala sam”, rekla je Miljana Milić.

“Voda je bila jako topla i lepa, svidelo mi se što su dodavali aligatore i flamingose”, kaže Lazar Milić.

Na Summer sky festivalu učestvovao je i jedan od najpopularnijih hip hop izvođača Dalibor Andonov Gr, koji je prvi album objavio 1995. godine„ dok je već 1996. izdao najuspešniji rep album u Srbiji, pod nazivom‘’„Gru2”. Na festivalu su učestvovali i DJ-evi Padrino, Stefan i Daka.

“Muzika koju DJ stvaraju je sad u modi. Što se tiče omladine oni se odazivaju 100%, što se tiče drugih vrsta muzike, narodne, uglavnom su stariji za to”, rekao je DJ Daka.

Iz Omladinskog saveta za naredni period najavljuju još sličnih aktivnosti za mlade i pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže.