09:52

31.08.2019

09:52

31.08.2019

Mirjana Radovanović, RTK1

Sa celodnevnom žurkom na tirkiznoj budvanskoj plaži Buljarica, krenulo je veliko muzičko slavlje i finale ovogodišnje letnje sezone uz šesti po redu Sea Dance festival! Posetioce očekuje lepo vreme, a u Crnu Goru već danima pristižu gosti iz preko 40 zemalja sveta kojih će ove godine biti čak 60% više nego prošle. 

Mnogi su rani dolazak već iskoristili da obiđu Budvu i njene brojne plaže, a prema nezvaničnim informacijama od hotelijera, gosti festivala se uglavnom odlučuju da produže boravak i posle zvaničnog završetka u ponedhljak rano izjutra, pre svega kako bi se odmorili nakon tri dana i noći provoda uz najveće svetske zvezde. 

A sinoć su ih prvi dočekali apsolutni lideri svetske elektronske scene Sven Vath i Richie Hawtin sa kojima dolazi i produkcija čuvene Exitove Dance Arene, koju su mnogi vodeći mediji proglasili najboljom u svetu elektronske muzike! 

Na glavnu binu pod nazivom "Addiko Main Stage Powered by Turistička organizacija Budva", stigla je i nova balkanska kraljica urbanog zvuka, slovenačka zvezda crnogorskih korijena Senidah, u društvu kolege iz Bassivity ekipe, beogradski trap boss Fox i zagrebački hip-hop trio Kuku$! 

Za dugo plesno jutro biće zadužen holandski progressive majstor Eelke Kleijn čiji će set dočekati izlazak sunca iznad No Sleep bine, na kojoj će već tri sata kasnije pokrenuti i nova dnevna žurka na koju je ulaz slobodan za sve! 

Festivalske kapije se otvaraju u 19 sati, a posetiocima se preporučuje da dođu ranije i zamene svoje vaučere za festivalske narukvice već od 16 sati. Ulaznica će biti i na samom festivalskom ulazu po ceni od 20 eura za prvi ili drugi dan festivala, te 25 eura za treći i finalni dan festivala.

U skladu sa krovnim društvenim aktivnostima Exita, velika misija za borbu protiv klimatskog pogoršavanja i očuvanja ukupnog života na planeti Zemlji biće okosnica ovogodišnjih društvenih aktivnosti. Posetioci će moći da budu deo umetničkog interaktivnog performansa Recan fondacije i učestvuju u pravljenju velike slike od limenki i recikliranjem doprinesu čistijoj životnoj sredini. 

Organizacija “Green Culture” će kroz niz interaktivnih aktivnosti predstaviti uticaj kulture, umetnosti, nauke i edukacije na misiju zaštite životne sredine, dok će Program U-report promovisati globalnu digitalu platformu na kojoj mladi ljudi govore o pitanjima do kojih im je stalo i na taj način izazivaju pozitivnu promenu u svojoj zajednici.