10:17

29.09.2019

10:17

29.09.2019

Beta

Meksički pevač Hose Hose, koji je do suza dovodio publiku svojim melanholičnim ljubavnim baladama, poznat i kao „Princ pesme“ umro je u 72. godini.

Meksičko udruženje umetnika ANDI potvrdilo je njegovu smrt u tviter poruci juče. Više medija javilo je da je pevač umro od raka pankerasa u bolnici u južnoj Floridi, u SAD.

Hose Hose, čije pravo ime je Hose Romulo Sosa Ortis, stigao je do vrha latino top lista 1970-ih pesmama kao što su „El Triste“ (Tužan čovek) “ Amar y querer“ (Ljubav i želja). Zahvaljujući snažnom glasu i mogućnošću da peva tehnički teške numere postao je kulturna ikona u Latinskoj Americi gde je bio izuzetno popularan tokom karijere od preko 50 godina.

Njegova muzika takođe je postala popularana u zemljama kao što su Japan i Rusija.

„Oplakujemo smrt pevača Hosea Romule Sose, poznatijeg kao Hosea Hosea. Od početka svoje karijere pevač El Tristea bio je jedan od najobožavanijih glasova Meksika“, napisao je meksički ministar kulture na Tviteru.

Hose Hose je prodao više od 120 miliona ploča tokom svoje 55-ogodišnje karijere.

Njegov prvi međunarodni uspeh „La Nave del Olvido“ (Brod zaborava) izašao je 1970-ih i danas se redovno pušta na radio stanicama u Latinskoj Americi.

„On je bio izuzetan pevač .. njegove pesme su rasplakale i razveselile mnoge iz moje generacije“, napisao je u saopštenju meksički predsednik Andres Manuel Lopes Obrador.