General Motors shet biznesin në Evropë për 2.3 miliardë $

General Motors shet biznesin në Evropë për 2.3 miliardë $

eneral Motors ka rënë dakord të shesë biznesin e saj evropian me një vlerë të barabartë me $ 2.3 miliardë. Peugeot SA do të blejë markat Opel dhe Vauxhall të General Motors për 1.4 miliardë $, ndërsa operacionet financiare evropiane të General Motors do të blihen bashkërisht nga Peugeot dhe BNP Paribas SA për rreth 955.000.000 $.

Marrëveshja pritet të mbyllet deri në fund të vitit, dhe kjo do të rrisë aksionet e Peugeot në tregun e makinave evropiane për ta bërë atë krijuesin e dytë më të madh të makinave në Evropë pas Volkswagen.

Dalja e General Motor’s nga Evropa vjen pasi kompania ka dështuar për të fituar para për gati 20 vjet. Mësohet se Opel dhe Vauxhall kanë humbur një shifër prej 18 miliardë $ gjatë 16 viteve të fundit, duke theksuar luftën e ashpër ndaj General Motor’s.

Ajo gjithashtu vjen në një kohë kur Britania e Madhe është duke u përgatitur për të dalë nga Bashkimin Evropian, dhe do të ketë shumë pyetje mbi markën Vauxhall dhe nëse humbjet e vendeve të punës janë një pjesë e pashmangshme e këtij transaksioni. General Motors ka prodhuar makina të njohura si Astra dhe Corsa, dy prej të cilave janë të markës Opel në të gjithë Evropën dhe Vauxhall në Britani.