E rëndësishme për shtresën e mesme, orientimi

E rëndësishme për shtresën e mesme, orientimi

Njerëzit nga frika turren për të mbledhur manaferra dhe votojnë popullistët, kështu njerëzit e shtresës së mesme krijojnë identitetin.

Shtresa e mesme e shoqërisë është mësuar të presë gjithnjë për një gjendje më të mirë.

Tani përmes presioneve nuk garanton shtresën e mesme, duke bërë që të ndiejë mungesën e sigurisë, deklaron njohësi i sociologjisë, Juha Siltala.

Shkathtësia dhe përpjekja duhet shpërblyer. Mësimi, apo studimi dhe puna duhet mbështetur, zgjedhja në mënyrë të pavarur është e rëndësishme. Fëmijëve  është një premtim për një të ardhme më të mirë, transmeton RTK.

Më e rëndësishmja për shtresën e mesme është drejtimi, që është përpara, gjithnjë e më mirë, drejt sigurisë.