Ja sa orë duhet të flini

Ja sa orë duhet të flini

Eksperti i gjumit dr. Michael Breus, për Business Insider tregon mënyrën se si të zbulojnë vetë se sa ka nevojë trupi ynë për gjumë.

Nga çasti i zgjimit zbrisni shtatë orë e gjysmë dhe shtatë orë e gjysmë të tjera shkoni të flini gjumë. Do të thotë, nëse ngriheni në orën shtatë, shkoni të flini në orën 23:30

Përmbajuni ritmit të këtillë shtatë deri në dhjetë ditë, në mënyrë që të mësoni trupin.

Nëse pas kësaj periudhe zgjoheni vetë, disa minuta para se të bjerë zilja e orës së kurdisur, keni gjetur dozën tuaj ideale të gjumit.