10 ushqimet që do të kujdesen gjithmonë për shëndetin e mëlçisë

10 ushqimet që do të kujdesen gjithmonë për shëndetin e mëlçisë

Të gjitha substancat toksike që hyjnë në trupin tonë, kalojnë përmes mëlçisë prandaj edhe është shumë e rëndësishme ta ruajmë këtë organ në gjendje të shëndetshme (aq sa mundemi).

Kemi bërë një listë ushqimesh të cilat nëse konsumohen në mënyrë të rregullt, do të kujdesen për pastrimin e organit. Secili prej 10 ushqimeve që po listojmë përmban substanca vepruese që shërbejnë si pastrues, antioksidantë etj. Ja cilët janë:

Hudhra

Vaji i ullirit

Spinaqi e të gjitha barishtet jeshile

Çaji jeshil

Qitrot

Arrat

Mollët

Tumerik

Limoni i verdhë dhe ai jeshil (lime)

Avokado