Pse flamuri amerikan është i kthyer mbrapsht në uniformën e ushtrisë?

Pse flamuri amerikan është i kthyer mbrapsht në uniformën e ushtrisë?

Tim Marshall, autor i "Ja vlen të vdeshësh për për politikat e Fuqisë dhe Flamurit", shpjegon se pse flamujt amerikan janë të kthyer mbrapsht në uniformën e Ushtrisë Amerikane

Shumë njerëz po pyesin se psë ky flamur nuk është i vendosur si duhet, por është në anën e kundërt?

Kur flamuri amerikan vendoset në shtyllë, ai vendoset normalisht, yjet vendosen në anën e majt, kurse në uniformat ushtarake, shpesh yjet do t’i shihni në anën e djathtë.

Kur vendosen yjet në anën e djathtë në uniformat ushtarake, ushtarët duhet të marshojnë përpara dhe nuk duhen të tërhiqen, sepse atyre u prijnë yjet dhe u “japin” fuqi.

Tashmë dihet që amerikanët flamurin e tyre e marrin si diçka shumë serioze dhe për të janë në gjendje të japin edhe jetën.