Shmangni këto ushqime nëse i urreni aknet

Shmangni këto ushqime nëse i urreni aknet

Të përdorni ushqime të yndyrshme gjatë ditës nuk do të thotë që merrni domosdoshmërisht baktere që shkakojnë akne.

Dr. Sandra Lee ka treguar se sasia e vajit nuk ka aspak ndikim në lëkurën tuaj, prandaj mund të porosisni pica sa herë të dëshironi.

“Bulmetërat kanë shumë hormone. Mund ti gjeni tek djathi apo qumështi i lopës. Jo shumë ushqime shkaktojnë akne përvec produkteve që përmbajnë hormone,” – tha ajo për Metro.

E pyetur për cokollatën, Sandra tregoi se mund të ketë ndikim në krijimin e akneve pasi ka përbërje qumështi.

Gjithashtu shtoi se duhet të bëhet shpesh shpëlarja e fytyres me produkte të posacme për pastrimin e lëkurës që të jeni sa më të mbrojtur dhe të pastër.

a.m/oranews.tv/