Duterte u kërkon trupave ushtarake të përgatiten për sulme

Duterte u kërkon trupave ushtarake të përgatiten për sulme

Presidenti i Filipineve Rodrigo Duterte i ka kërkuar ushtrisë të përgatitet për sulme të shumta terroriste dhe njoftoi donacionin e armëve të Rusisë për të ndihmuar në luftën kundër terroristëve.

Gjatë një ceremonie të një projekti të strehimit, Presidenti Rodrigo Duterte tha se Rusia do t'i japë Filipineve 5000 pushkë Kalashnikov.

Ai paralajmëroi publikun kundër kërcënimit të terrorizmit.

Presidenti Duterte tha: "Unë jam shumë i trishtuar që ne kemi humbur shumë burra në Maraëi dhe unë vetëm thashë, nuk do të ketë dorëzim derisa të hiqet terroristi i fundit.

"Ky terrorizëm i frymëzuar nga ISIS nuk do të shkojë në rreth shtatë deri në 10 vjet, dhe do të ketë dhunë kudo"