Obeziteti ndikon në vendet e punës, zbuloni arsyen

Obeziteti ndikon në vendet e punës, zbuloni arsyen

Në shumë vende, femrat janë më të mbushura se meshkujt, por është zbuluar se po rritet numri i meshkujve obezë.

Sipas një studimi nga OECD, dy në tre gra janë me arsim më të ulët vetëm prej obezitetit.

Numri i personave obezë është rritur në Itali, Spanjë, Kore dhe Angli që nga viti 2010 deri në vitin 2014. Ata kanë më pak mundësi që të gjejnë vende pune pasi janë më pak produktivë.

Personat obezë fitojnë rreth 10% më pak se njerëzit me peshë normale sepse bëjnë më pak orë pune në ditë prej gjendjes fizike.

Trajtimi i obezitetit kërkon kohë për tu shëruar, por të gjithë personave u rekomandohet që të bëjnë vizita mjekësore pasi dëmet janë të mëdha.