Urani gjendet fare afër Tokës, atë mund ta shihni sonte pa teleskop

Urani gjendet fare afër Tokës, atë mund ta shihni sonte pa teleskop

Ju nuk nevojitet të përdorni një teleskop për ta parë planetin e Uranit sonte.

Planeti i madh i akullt do të jetë i dukshëm nga Toka të enjten, duke e çuar atë në pikën më të afërt të me orbitën e Tokës.

Në këtë pozicion, planeti do të jetë i dukshëm në qiell gjatë gjithë natës- dhe megjithëse ju mund ta shihni atë me dylbi, NASA paralajmëron se Urani mund të jetë mjaft i ndritshëm për t’u parë vetëm me sy, pa ndihmën e ndonjë objekti.