U promovua libri në gjermanisht i Daut Demakut

U promovua libri në gjermanisht i Daut Demakut

Në ambientët e Bubliotekës qendrore Solothurn, u bë promovimi i librit të publicistit, Daut Demaku, ku merrnin pjesë artdashësit shqiptaro-zvicerian.

Gjat promovimit dhe prezentimit të Daut Dermaku ndër të u veçua një ndër thëniet e shumta të autorit: „Mendimet pozitive janë vetëm përdorim i polit pozitiv të energjisë ose: ecje nëpër binarin e gëzimit e dashurisë; larg frikës, urrejtjes, hidhërimit dhe, sidomos, larg dështimeve të përgjithshme“.

Mesazhi sublim i kësaj mbrëmje promovuese, në krejt këtë promovim të Mendimit Pozitiv ishte:

„Nuk ka jetë pa vuajtje, nuk ka vuajtje pa shkak, por nuk ka shkak që nuk mund të tejkalohet. Për të gjallin kurrë nuk mbyllen dyert e jetës. Kërkoni ndihmë prej jetës dhe jeta do t’iu përgjigjet të gjitha kërkesave të sinqerta.“

Promovimet të ngjajshme do të ketë edhe në ditët në vijim si në Bern, Basel etj.

Organizator të këti promovimi ishin:

– Ambasada e Republikës së Kosovës në Zvicër;

– Zentral Bibliothek Solothurn;

– FMS Gymnasium Neuefeld Bern;

– Albanische Kulturverein Ostermundingen,

– Buchhandlung Voirol Bern