Shqipëri 1943: Partizani më i ri, vetëm 10 vjeç

Shqipëri 1943: Partizani më i ri, vetëm 10 vjeç

Për gjithë ata që e kanë parë filmin “Partizani i vogël Velo”, kjo fotografi reale tregon se në të vërtetë kishte në aradhat partizane ushtar të moshës 10 vjeçare.

FMimages.net ka gjetur këtë fotografi në “National Archives” të Britanisë së Madhe, ku një oficer anglez ishte befasur kur kishte parë partizanin e vogël më pushkë në dorë dhe kishte shkrepur këtë fotografi.

Gazeta Infopress