Harta e Shqipërisë Etnike më 1918 – Çamëri me 95% shqiptarë

Harta e Shqipërisë Etnike më 1918 – Çamëri me 95% shqiptarë

Kjo është Harta e Shqipërisë Etnike e botuar në vitin 1918, e cila ndodhet në Bibliotekën e Kongresit Amerikan.

Kjo hartë tregon më se miri zonat e banuar më shqiptarë që nga Sanxhaku në veri dhe deri në Çamëri në jug ,

Çamëria në vitin 1918, sipas hartës ishte e banuar komplet më shqiptar deri në 95 %, kurse sot nuk ka asnjë statistikë se sa shqiptar jetojnë në Çamëri. Gazeta Infopress