Ja pse nuk duhet të pini kafe më stomakun bosh

Ja pse nuk duhet të pini kafe më stomakun bosh

Për shumë njerëz, dita nuk mund të nisë mbarë në qoftë se nuk pinë kafenë e mëngjesit, por nëse e pini me stomakun bosh, po i bëni një dëm shumë të madh shëndetit tuaj.

Stomaku përmban acid hidroklorik, i cili shpërbën ushqimin dhe proteinat, si dhe shërben po ashtu për të balancuar nivelin e acideve gastrike në trupin e njeriut. Në momentin që pini kafe me stomakun bosh, acidi hidroklorik gërryen stomakun, shkathon urth dhe ulçër.

Si pasojë e mos-shpërbërjes së proteinave do të keni djegie stomaku dhe inflamacion të zorrës së trashë. Kafeja ka veti dehidratuese, prandaj këshillohet gjithmonë ta shoqëroni me një gotë ujë.

E konsumuar esëll ajo shkakton rrahje të çrregullta të zemrës, ankth, luhatje humori si dhe ndikon tek tensioni i gjakut. Ekspertët e shëndetit publik rekomandojnë që të pini kafe. pasi të keni ngrënë ushqim dhe jo menjëherë pas zgjimit nga gjumi.