Përfundon debati për ligjin e gjuhëve, nesër votohet nga deputetët

Përfundon debati për ligjin e gjuhëve, nesër votohet nga deputetët

Pas disa muajve shtyrjesh ka mbaruar diskutimi i fazës parë i propozim ligjit për gjuhët.

Ditën e nesërme, deputetët do të votojnë për nevojën për sjelljen e këtij ligji.

Ligji më pas shkon në Komisionin për Çështje Evropiane ku do të sillen amendamente. Pasi ligji ka flamur evropian, sipas Rregullores diskutimi në Komision zgjat tre ditë, ndërsa më pas shkon në seancë plenare.

Nga opozita paralajmëruan se në fazën e dytë do të propozojnë amendamente për korrigjim të kësaj zgjidhjeje dhe harmonizimin e tij me Kushtetutën e shtetit.