Shefi i SHM të ARM-së për vizitë pune në SHBA

Shefi i SHM të ARM-së për vizitë pune në SHBA

Shefi i SHM të ARM-së, gjeneral-nënkoloneli, Metodija Velikçkovski prej sot deri më 15 të këtij muaji në kuadër të programit partner për bashkëpunim do të qëndrojë për vizitë pune në SHBA

Gjatë qëndrimit në SHBA, shefi i SHM të ARM-së është planifikuar që të realizojë më shumë takime në nivel të lartë në Shtabin e shoqëruar të forcave të armatosura (FA) të SHBA-së në Pentagon dhe në sektorin për operacione paqeruajtëse të Kombeve të Bashkuara (KB), ndërsa para përfaqësuesve të Kongresit të SHBA-së do të ketë fjalim të vetin për sfidat e sigurisë për rajonin dhe për orvatjet e Republikës së Maqedonisë për anëtarësim të plotfuqishëm në integrimet euroatlantike, a cila do të jetë paraqitja e parë e këtilla e një përfaqësuesi të ARM-së në Kongresin e SHBA-së.

Konform axhendës, është parashikuar që gjenerali Veliçkovski që të takohet me kryesuesin e Shtabit të bashkuar të FS të SHBA-së, gjeneralin Xhozef Danford, me nënsekretarin për operacione paqeruajtëse pranë KB-së, Zan Pjer Lakrois, me këshilltarin pranë sektorit për operacione paqeruajtëse, gjeneral nënkolonelin Karlos Loitei, ndërsa do të realizojë takim edhe me komandantin e Gardës nacionale të Vermontit, gjeneral-majorin Stiven Kej.