Mazreku: BE nuk garanton liberalizim, edhe nëse kalon demarkacioni

Mazreku: BE nuk garanton liberalizim, edhe nëse kalon demarkacioni

Njohësi i çështjeve integruese, Avni Mazreku, ndër të tjera, ka folur për paralajmërimin që Kosova do të aplikojë për anëtarësim në Këshillin e Evropës.

Ai për këtë, ka shpreh pezimizëm, duke kritikuar diplomacinë kosovare dhe lotimin e saj tek shtetet vendimmarrëse.

Mazreku ka folur edhe për liberalizimin e vizave, për të cilin ka thënë se Bashkimi Europian nuk garanton lëvizje të lirë për kosovarët, edhe nëse ratifikohet demarkacioni i kufirit me Malin e ZI.


MË SHUME NGA Aktuale