Këshilli i Evropës nuk ka marrë ende asnjë kërkesë nga Kosova

Këshilli i Evropës nuk ka marrë ende asnjë kërkesë nga Kosova

Këshilli i Evropës nuk ka marrë asnjë kërkesë formale për pranimin e Kosovës për anëtarësim në këtë organizatë.

Kjo është thënë nga zëdhënësi i Sekretarit të Përgjithshëm të BE-së për agjencinë e lajmeve serb Beta, transmeton lajmi.net.

Zëvendës kryeministri i Kosovës, Enver Hoxha, në mbledhjen e qeverisë njoftoj se Prishtina në dhjetor, ose më së voni në janar do të aplikojë për pranim në Këshillin e Evropës.

Për kërkesën formale të Kosovës për pranimi në këtë organizatë do të dërgohet Komitetit të Ministrave, monitorimin e trupit, dhe pastaj Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës.


MË SHUME NGA Aktuale