Konsumimi i perimeve ndihmon që të keni një tru të mprehtë

Konsumimi i perimeve ndihmon që të keni një tru të mprehtë

Njerëzit të cilët hanë çdo ditë perime – në veçanti perime me gjethe të gjelbra – kanë një mendje më të mprehtë kur plaken.

Hulumtuesit kanë zbuluar se, krahasuar me njerëzit të cilët rrallëherë hanë perime të tilla, ata të cilët hanë perime të gjelbra një herë në ditë kanë një tru më të mprehtë dhe më të fortë, transmeton Telegrafi.

Pra, sa i përket funksionin të trurit, ata të cilët kishin konsumuar rregullisht perime me gjethe të gjelbra kishin qenë për 11 vite më të rinj në tru.

Zbulimet, e publikuara para disa ditëve në revistën ‘Neurology’, nuk dëshmojnë se perimet e ngadalësojnë plakjen e trurit.

“Nuk mund të arrish në konstatime të tilla duke u bazuar në studime si ky”, thotë Keith Fargo, drejtor i programeve shkencore. Por, rezultatet e studimit sugjerojnë për një lidhje mes këtyre dyjave: pra trurit të mprehtë dhe konsumimit të perimeve.

Sipas tij, në vazhdimësi po rriten dëshmitë se çfarë roli të rëndësishëm po kanë dietat dhe faktorët tjerë të stilit të jetesës për një tru të shëndetshëm.

Kur është fjala për perimet më të shëndetshme, spinaqi, lakra jeshile dhe zarzavatet e gjelbra janë më të mirat.