5 gabimet që bëjmë çdo ditë kur bëjmë dush

5 gabimet që bëjmë çdo ditë kur bëjmë dush

Shumë nga ne besojnë se të bësh një dush nuk duhet rregulla, mirëpo duhet ta kuptoni që kjo gjë është gabim.Në të vërtetë ka rregulla për ta mbajtur lëkurën tuaj të shëndetshëm.

1.Larje për një kohë të gjatë

Ashtu si uji i nxehtë, banje e gjatë than shumë lëkurën, duke rezultuar në skuqje dhe kruajtje. Kohëzgjatja optimale e dushit është rreth 10 minuta.

2.Përdorimi i shpeshtë i xheleve shkumëzuese për të larë trupin

Sa më shumë substanca të ketë s në një xhel dush aq më shumë na thahet lëkura. Kjo do të thotë se po e zvogëlon shtresën tuaj natyrale të mbrojtjes së vajit, duke çuar në thatësi dhe vrazhdësi të lëkurës. Përveç kësaj, nëse agjentët e larjes antibakteriale nuk janë të përshkruara në mënyrë specifike për ju, nuk ka nevojë t'i përdorni ato çdo ditë.

3.Përdorimi i sfyngjereve të vjetra dhe të lagura

Syngjeret janë të përsosur për bakteret dhe rritjen e myk, kështu që është më mirë për të ndryshuar ato një herë në çdo 4 javë.
Është gjithashtu e rëndësishme që të thahet sfungjeri pas përdorimit.

4.Tharja e trupit në mënyrë të pa rregullt

Thani trupin tuaj me një peshqir të butë, duke e lënë pak të lagur. Pastaj përdorni krem tuaj të preferuar, dhe lëkura juaj do të mbetet e qetë dhe e shëndetshme!

5.Uji tepër i nxehtë

Ujë të ngrohtë e bën lëkurën të thatë.35-40 ° C është e përkryer për lëkurë të shëndetshme. /albeu.com