Urimi i Kadaresë për Vitin e Ri

Urimi i Kadaresë për Vitin e Ri

“Desha t`ju uroja sonte gjithë të mirat

Juve të dashurve ,
Juve të mirëve .
T`u uroja maleve pleqëri të mbarë
Fushave dhe deleve – pjellori;
Oxhakeve -tym tëzi ,
Nënave – qumsht të bardhë ,
Rrugëve -zhurma kalamajsh .
Të rënëve – qetësi.”

E shkruar me 31 Dhjetor – Ismail Kadare
Gëzuar 2018-ta!