Brusha e mençur për dhëmbë zbulon problemet e zemrës

Brusha e mençur për dhëmbë zbulon problemet e zemrës

Shkencëtarët spanjollë janë duke zhvilluar një brushë të zgjuar për dhëmbë, e cila do të jetë në gjendje për të zbuluar shenjat e hershme të problemeve të caktuara shëndetësore dhe për të parandaluar vdekjen e parakohshme nga sëmundjet e zemrës.

Kjo lloj brushe mbledh të dhëna nga pështyma dhe të saktë zbulon ndryshimet në trup që tregojnë dështimin e mundshëm të zemrës.

Mjekët spanjollë besojnë se përdorimi i brushave të tilla të bëhet një metodë rutinë dhe do të jenë në gjendje të marrin informacion të rëndësishëm në lidhje me shëndetin e individit.

Shenjat e një sulmi të mundshëm në zemër janë ndjenja e përzier, djersa e ftohtë. Në burra, shenja më e zakonshme paralajmëruese është dhimbja në gjoks, ndërsa gratë kanë më shumë gjasa të kenë simptomat e gulçimit, vjelljes dhe dhimbje në nofulla.