Amazon edhe me një blerje të re miliardëshe?

Amazon edhe me një blerje të re miliardëshe?

Ndërsa hyjmë në vitin e ri, analistët e tregut po bëjnë parashikime për blerjet që mund të ndodhin në vitin 2018. Një analist parashikon që Amazon do të blejë Target këtë vit.

Nëse dikush do të ndërrojë peizazhin e shitjes me pakicë, ajo kompani do të jetë Amazon, e cila gjithmonë është duke bërë lëvizje.

Ky parashikim vjen nga bashkëfinancuesi Loup Venture, Gene Munster, në një raport që thotë se Amazon do të blejë Target në vitin 2018. Ai thotë se Target është partneri ideal për Amazonin, pasi ajo ka një demografi të përbashkët.

Kompania bleu Whole Foods për 13,7 miliardë dollarë vitin e kaluar. Amazon nuk ka lënë të kuptohet publikisht në një blerje të mundshme të Targetit, prandaj merrni me një kokërr kripë lajmin për tani.

Munster po vlerëson një marrëveshje potenciale në 41 miliardë dollarë që do të ishte një çmim prej 15 për qind mbi vlerën aktuale të Target. Kjo marrëveshje ndoshta do të duhej të miratohej nga rregullatorët. Mendoj se do të duhet të presim dhe të shohim nëse kjo ndodh. Është vetëm një parashikim tani dhe nuk ka konfirmim. Do të ishte një lëvizje interesante nga Amazon.