Rregulloret e reja të BE-së parandalojnë shfaqjen e një krize të re

Rregulloret e reja të BE-së parandalojnë shfaqjen e një krize të re

Në BE sot kanë hyrë në fuqi rregullat e reja për mbrojtjen e investitorëve, rritjen e transparencës së tregut dhe parandalimin e shfaqjes së krizave të mundshme të reja financiare.

Rregullorja "Direktiva për Instrumentet Financiare (MiFID II)", e cila ishte në funksionim prej gjashtë vjetësh, do të ketë një ndikim të madh në tregtinë e aksioneve, obligacioneve dhe investimeve, pasi kompanitë tregtare në këto instrumente tani do të duhet të japin informacion të detajuar mbi transaksionet me vlerë më shumë se një miliard euro, transmeton BBC.