Mercedes-Benz shënon 50 vjetorin e modelit më të suksesshëm në histori

Mercedes-Benz shënon 50 vjetorin e modelit më të suksesshëm në histori

Modeli më i suksesshëm i Mercedesit në version 200 D, i prodhuar më 1974, dhe modeli më i shitur në tregun e Gjermanisë perëndimore pa asnjë problem ka kaluar mbi 1 milion kilometra.

Mercedese-Benz feston 50 vjetorin e serisë Mercedes-Benz/8 W115 dhe W114.

Ishte një nga veturat më të mira të Mercedesit. Sipas fansave, Mercedes-Benz 200 D ishte edhe vetura më e mirë në historinë automobilistike.

Gjithashtu, Mercedes-Benz 200 D cilësohet edhe si njëra nga veturat më të mirë të ndërtuara ndonjëherë. Ajo është e njohur edhe si “Strich-Acht” në historinë e Mercedes/8 Strich-Acht.