Selino ruan arteriet

Selino ruan arteriet

Rrënja e selinos duhet të përfshihet në ushqime gjatë dimrit, pasi kjo bimë përmban materie ushqyese, sidomos është e mirë për ruajtjen e enëve të gjakut.

Substancat e selinos çlirojnë arteriet, duke iu mundësuar që të zgjerohen dhe ashtu të kontribuojë në elasticitetin e tyre.

Selino ul edhe nivelin e kolesterinës për shkak të vitaminës C, e cila ndihmon në tejkalimin e ftohjes dhe forcimin e imunitetit.

Selino e papërpunuar është një përbërës shumë i efektshëm në ushqyerjen e lëkurës.

Gjithashtu rekomandohet për njerëzit që kanë gur veshkash ose fshikëz, për shkak se është diuretik i mirë