Biskotat e çokollatat po shkaktojnë obezitet tek fëmijët

Biskotat e çokollatat po shkaktojnë obezitet tek fëmijët

Fëmijëve u duhet lejuar vetëm dy gjëra me kalori të ulët në ditë, për t’i ndaluar ata të bëhen të trashë, thotë një raport i ri studimi.

Në vend të trajtimeve të tilla si pako çokollate dhe biskotave, fëmijët nën 11 vjeçar duhet kufizuar ato në dy gjësende të shëndetshme prej jo më shumë se 100 kalori për secilën.

Udhëzimi – nga Shëndeti Publik i Anglisë – paralajmëron se fëmijët po hanë tre herë më shumë sheqer, me gjysmën që vjen nga ushqime të padëmshme dhe pije me sheqer.

Në raport thuhet se fëmija mesatarisht ha gati 400 biskota në vit.