Arrestohet kreu i kartelit të Los Zetas

Arrestohet kreu i kartelit të Los Zetas

Kreu i kartelit të Los Zetas, për të cilin SHBA-ja kishte ofruar një çmim prej 5 milionë dollarë kush jepte informacione të sakta për vendndodhjen e tij, u arrestua në Meksiko, njoftuan sot autoritetet meksikane.

José Maria Guizar Valencia, pseudonimi “Z43” u arrestua pa bërë rezistencë gjatë një operacioni të ndërmarrë nga Marina meksikane në lagjen e famshme Roma, në zemër të kryeqytetit, njoftoi Renato Sales, komisioneri kombëtar i ngarkuar për Sigurinë.

Karteli i Zetas, i themeluar nga ish-dezertorë në radhët e drejtuesve të forcave ushtarake, u bë i njohur për metodat çnjerëzore, kryesisht ekzekutimet. Kreu i kartelit është objekt i mandatarresteve për trafik të lëndëve narkotike, trafik armësh, krimit të organizuar, vrasje dhe rrëmbime.