Komisioni kuvendor mban seancë për sistemin politik

Komisioni kuvendor mban seancë për sistemin politik

Në Kuvend për sot është paralajmëruar seancë e Komisionit për sistem politik dhe marrëdhënie midis bashkësive, i cili, mes tjerash, duhet të debatojë.

Në rend dite të seancës janë propozim-ligjet për ndryshim dhe plotësim të ligjeve për qasje të lirë deri te informatat me karakter publik, për kadastër të patundshmërive, për menaxhim me pronë të konfiskuar, dobi pronësore dhe sendet të sekuestruara në procedurë penale dhe kundërvajtëse, për mbrojtje të të dhënave personale, të gjithë në lexim të parë.
 

Anëtarët e Komisionit duhet të debatojnë edhe për propozim-ligjet për ndryshim të ligjeve për evidencë amë, për ekspertizë, për avancim dhe mbrojtjes të së drejtave të pjesëtarëve të bashkësive të cilat janë më pak se 20 për qind nga popullata në Republikën e Maqedonisë – Dhe lexim edhe për përfaqësimin e Republikës së Maqedonisë para Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut, të gjithë në lexim të parë.