Sot 116 vite nga lindja e dramaturgut Ethem Haxhiademi

Sot 116 vite nga lindja e dramaturgut Ethem Haxhiademi

Më 8 mars 1902, në Elbasan lindi Ethem Haxhiademi, dramaturgu më i shquar i periudhës së pas pavarësisë, i pajisur me një kulturë të gjerë në Universitetet e Italisë, Austrisë dhe Gjermanisë, zotërues i disa gjuhëve të huaja.

Përveç detyrave më të larta si nëpunës shtetëror, ai ka lënë prapa dhe 7 tragjedi, dy vëllime me poezi dhe përkthimin nga latinishtja e “Bukolikëve” të Virgjilit.