NASA xhiron shpërthimet e mëdha në Diell

NASA xhiron shpërthimet e mëdha në Diell

Shpërthime të mëdha janë duke ndodhur në Diell, duke lëshuar plazma më të mëdha se sa Toka, ka bërë të ditur NASA.Pamjet shqetësuese janë kapur nga Observatori i NASA-s.

Pamjet shqetësuese janë kapur nga Observatori i NASA-s.    

Shpërthimet diellore janë eventet më të mëdha të energjisë në sistemin tonë diellor.

Ato janë më të mëdha se Toka dhe mund të ketë impakte të mëdha me planetin tonë, transmeton KosovaPress.

Rajoni aktiv ka shpërthyer dy herë brenda 18 orëve, sipas NASA-s.

Shpërthimet diellore kanë fuqi të madhe duke lëshuar energji sa një miliard bomba me hidrogjen.