A e dinit se edhe fëmijët mund të vuajnë nga sulmi në tru?

A e dinit se edhe fëmijët mund të vuajnë nga sulmi në tru?

Sulmi në tru konsiderohet i rrallë në grupin e moshës pediatrie, përkatësisht, te fëmijët.

Arsye unike pse  fëmijët që vuajnë nga goditja është një traumë ose një dëm i vogël i shkaktuar nga ndonjë rrëzim apo lëndim i madh.

Rastet e raportuara të goditjes pediatrike variojnë nga 1.2 në 13 raste për 100,000 fëmijë nën moshën 18 vjeç.

Fëmijët zakonisht shërohen më mirë nga goditjet në tru se të rriturit, sepse truri i tyre ende është në rritje e sipër.

Sidoqoftë, fëmijët mund të përjetojnë komplikime të përhershme nga goditja, siç janë konfiskimet, dobësitë dhe problemet e shikimit.

Sulmet në grupmoshën pediatrike nuk janë aq e zakonshme sa në të rriturit.

Terapia celulare është treguar të zvogëlojë madhësinë e infarkteve dhe të përmirësojë rezultatet funksionale në viktimat me infarkt cerebral.