Vezë në formë reshë – shije e paharrueshme

Vezë në formë reshë – shije e paharrueshme

Gatimi është mjaft i thjeshtë: nga vezët e zakonshme “syze”, deri te omëleta me proshutë dhe djathë.

Kur është fjala për vezët, shijet janë plotësisht të ndryshme. Mirëpo një mënyrë e gatimit përfundimisht ka lënë pa fjalë miliona njerëz!

I tërë Interneti po përpiqet të gatuaj hitin e ri të kuzhinës – vezë në formë reshë!

Receta vërtet është shumë e thjeshtë, ndërkaq shija dhe dukja fantastike!

E gjitha që duhet të bëni është që të ndani të verdhët dhe të bardhët e vezës, pastaj të bardhët tundni derisa të bëhen në formë bore të fortë.

Me lugë nxirrni të bardhët e vezës në tepsi, sipër në mes vendosni të verdhën e vezës dhe piqeni disa minuta në furrë.

Ju bëftë mirë!