Huawei tregon tërheqjen nga tregu amerikan

Huawei tregon tërheqjen nga tregu amerikan

Kompania duket se po tërhiqet përfundimisht nga tregu amerikan. Kjo mundet, mbi të gjitha, të hedh poshtë zgjerimin e rrjetit atje

Huawei duket se heq dorë nga tregu amerikan. Kjo është raportuar nga New York Times. Sipas Eric Xu , aktualisht CEO i Huawei , i cili njoftoi në konferencën vjetore të analistëve një ndryshim strategjik. “Disa gjëra nuk mund të personalizohen sipas dëshirës sonë”, thotë Xu . “Ndonjëherë është më mirë të heqim dorë nga këto gjëra.” Huawei ka qenë në konflikt të hapur me autoritetet amerikane që nga viti 2012, duke pretenduar se kompania kineze është një kërcënim për sigurinë kombëtare.

Huawei kohët e fundit lëshoi ​​pesë punonjës që lobuan për grupin kinez. Kompania ka të ngjarë të ketë hequr dorë nga shpresa për një kthesë pas zgjedhjeve Trump. Në vitin 2012, ndërsa presioni ndaj kompanisë u rrit, rreth $ 1.2 milion u shpenzuan në lobim. Gjithashtu në vitet në vijim janë shpenzuar në vit ndërmjet 350,000 dhe 680,000 dollarë amerikanë. Në vitin e kaluar ka qenë vetëm 60.000 dollarë amerikanë.

Një tjetër gozhdë e arkivolit për biznesin amerikan të Huawei mund të jetë një propozim i Komisionit Federal të Komunikimeve të SHBA (FCC ), i cili parashikon që kompanitë kineze nuk mund të marrin më subvencione të Fondit të Shërbimit Universal. Ajo shpenzon më shumë se 8.5 miliardë dollarë për kompanitë që investojnë në telefoninë amerikane dhe infrastrukturën e internetit . Ky propozim do të prekë edhe konkurrentin ZTE , i cili tashmë është de facto është i ndaluar nga tregu i smartfonëve nga një agjenci tjetër amerikane.