SHBA, fabrikat rrisin prodhimin

SHBA, fabrikat rrisin prodhimin

Muajin e kaluar, fabrikat e prodhimit amerikan rritën prodhimin e pajisjeve shtëpiake, kompjuterëve dhe aeroplanëve, gjë e cila ka kontribuuar për herë të dytë në pesë muajt e fundit në rritjen e prodhimit industrial.

Prodhimi i fabrikës u rrit në muajin prill me 0.5 për qind pas stagnimit të plotë në mars, ndërkohë që u rrit me 1.8 për qind në vit, transmeton AP.