Çmimi i naftës bie në 71.58 dollarë për fuçi

Çmimi i naftës bie në 71.58 dollarë për fuçi

Çmimi i naftës së papërpunuar ra poshtë në 71.58 dollarë për fuçi në tregtimit aziatik, duke rënë për shkak të pritjeve që anëtarët e OPEC-ut mund të rritin prodhimin për shkak të frikës nga furnizimet e kufizuara të lidhura me Venezuelën dhe Iranin.

Prodhimi venezuelian u zhyt në 1.5 milion fuçi muajin e kaluar – niveli më i ulët në dekada. Burimet e industrisë së OPEC-ut i thanë Reuters se OPEC mund të vendosë të rrisë prodhimin e naftës për të kompensuar mungesën nga të dy vendet në takimin e plotë të 22 qershorit në Vjenë.

Marrëveshja ekzistuese e grupit që do të skadojë në fund të dhjetorit është të kufizojë furnizimin dhe të kufizojë prodhimin me 1.8 milionë fuçi në ditë për të rritur çmimin e naftës.

Administrata e Informacionit për Energjinë gjithashtu paralajmëron një rritje të papritur në rezervat e papërpunuara joreale amerikane, duke vënë presion mbi Bruto me inventarin bruto të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, duke u rritur me 5.8 milionë fuçi në javë deri më 18 maj, duke mposhtur pritjet për një rënie prej 1.6 milion fuçish.