Samsung hap Qendrat Globale të IA

Samsung hap Qendrat Globale të IA

Samsung Research, qendra e avancuar për kërkim-zhvillimin e Samsung Electronics’ SET (end-products) Business njoftoi sot planet për të krijuar tre qendra të inteligjencës artificiale (AI) në Kembrixh, Mbretëri të Bashkuar, Toronto, Kanada dhe Moskë, Rusi për të forcuar aftësitë IA të kompanisë dhe për të eksploruar potencialin e IA me bazë përdoruesish.

Samsung Research ka udhëhequr përpjekjet më të fundit në zgjerimin e aftësive kërkimore ndërkombëtare të IA të Samsung Electronics dhe ka zgjeruar ekspertizën e saj të IA me krijimin e qendrave të reja. Samsung Research gjithashtu mbikqyri krijimin e qendrave të reja IA në Seul nëntorin e kaluar dhe në Silicon Valley në Janar. Me shtimin e tre Qendrave të reja të IA, Samsung Research do të operojë pesë qendra të IA në mbarë botën.

Gjithashtu, duke siguruar ekspertë globalë të IA, Samsung Research ka në plan të zgjerojë numrin e shkencëtarëve të avancuar të IA në një total prej rreth 1,000 deri në vitin 2020.