Vaji i peshkut parandalon obezitetin tek fëmijët pasardhës

Vaji i peshkut parandalon obezitetin tek fëmijët pasardhës

Ushqyerja me vaj peshku gjatë shtatzënisë mund të parandalojë zhvillimin e obezitetit tek fëmijët pasardhës.

Ky hulumtim i faktua pas një hulumtimi të realizuar në minjtë femra, ndërsa u pa se ato që përdorën më shumë omega 3, patën më shumë gjasa të kenë pasardhës me peshë më të dhëndetshme si dhe baktere më të ndryshme të zorrëve.

Minjtë e tillë gjithashtu kanë më shumë gjasa të kenë një numër më të lartë të baktereve Akkermansia në guxim, e cila është e lidhur me humbjen e peshës në njerëz, shton hulumtimi.

Omega-3 gjendet në peshqit me vaj, të tilla si skumbri dhe salmoni, si dhe arra saksi dhe fara.

Hulumtimet e mëparshme sugjerojnë se plotësimi ul rrezikun e inflamacionit, i cili lidhet me obezitetin.

Omega-3 gjithashtu mendohet të ushqejë bakteret e zorrëve.

Një mikrobiomi e ndryshme ka qenë e lidhur me çdo gjë nga shëndeti më i mirë mendor në një sistem imun të shëndetshëm.