Pakësoni humbjen e dëgjimit me dietë mesdhetare

Pakësoni humbjen e dëgjimit me dietë mesdhetare

Dietat ndikojnë në rrezikun e njerëzve për humbjen e dëgjimit, sugjeron hulumtimi i ri.

Gratë që praktikojnë dietën mesdhetare për të ngrënë kanë rreth 30 për qind më pak gjasa për tu bërë të shurdhër, zbuloi një studim.

Dieta DASH është e pasur me fruta, perime dhe arra.

Studiuesit besojnë se ngrënia e shumtë e peshkut, perimeve ndihmon në uljen e presionit të gjakut të njerëzve dhe zvogëlimin e inflamacionit, duke çuar në rrjedhjen më të mirë të gjakut përmes veshëve të tyre.

Humbja e dëgjimit ndikon rreth 48 milionë të rritur që jetojnë në ShBA.

Ndërsa Hulumtimet e mëparshme tregojnë se njerëzit e shurdhër janë më në rrezik të rënies njohëse dhe depresionit.