Arkitekti i ‘ishulli i artit’ në Japoni

Arkitekti i ‘ishulli i artit’ në Japoni

Vendi i famshëm japonez, ‘Ishulli i artit’, kërkon më shumë përkushtim sesa muzetë e zakonshme. Përveç ngasjes së trenit ose ngasjes së makinës në qytetin Okayama, vizitorët duhet të hipin në traget për të pasur qasje në ofertat kulturore të Naoshimës.

Ishulli, i vendosur në pjesën jugore të detit Seto, është shtëpia e disa muzeve të hartuara nga laureati i çmimit ‘Pritzker’, Tadao Ando, ​​një arkitekt japonez i njohur për komandën e tij ndaj betonit, dritës dhe hijës. Në Naoshima, ndërtesat e tij qëndrojnë në heshtje, brenda natyrës. Disa, si Muzeu i Artit Chichu, janë të varrosura në tokë, arkitektura e të cilave mund të vlerësohet më mirë nga perspektiva e shpendëve.

"Gjithmonë mendoj për mënyra të ndryshme për të nxitur njerëzit", tha 76 vjeçari për ‘CNN’, në studiën e tij në Osaka. "Çdo vit mbjell pemë 50 centimetërshe. Përfundimisht, ndërtesat do të mbesin të fshehura në natyrë", transmeton RTKlive.